dinsdag 18 mei 2010

Dikke vette middelvinger

Een paar honderd meter van mijn huis vandaan staat 'een voorziening voor langer verblijf van mensen met niet-aangeboren hersenletsel of Korsakov'.Hier wonen mensen die in de volksmond gekke Gerrit genoemd worden, maar eerst gewoon Gerrit genoemd werden.

Een man met een baard spreekt mijn hond altijd met Whiskey aan wanneer ik hem uitlaat. Andere lopen alsof ze in hun vormloze spijkerbroeken gepoept hebben. Maar kunstzinnig zijn ze soms ook.

Vandaag bracht mijn uitlaat-rondje me zoals wel vaker langs het gebouw. Gordijnen gaven niets van wat er binnen afspeelde prijs, gebroken wit is wat ik zag, maar voor een raam was dat anders. Het gebroken witte gordijn gaf iets prijs, een kunstwerkje op de vensterbank.

Een bolletje met een soort van uitstulpingen, de vorm van een hand, een hand waarvan de middelste vinger iets minder tot een vuist gebold was dan de andere vingers. Een middelvinger, een dikke vette middelvinger voor de grote boze buitenwereld. Fuck Whiskey, fuck zijn achterlijke baasje, fuck iedereen, laat ons lekker lopen alsof we net in onze broek gepoept hebben!

1 opmerking: