maandag 24 mei 2010

KitKat in Nederlands Zweden

Zomer schijnt op menig Nederlands bolletje. Zelfs om 10 uur in de ochtend op een geïmproviseerde zondag. Normaal zouden mijn ogen gesloten zijn en mijn hersenen verschillende fantasieën aan me voorbij laten trekken, vandaag was anders. Samen met vele andere liep ik over het parkeerterrein van Nederlands Zweden, IKEA.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik IKEA leuk vind, mijn gehele kamer is met hetzelfde IKEA sleuteltje in elkaar gezet en de hotdogs staan op mijn lijstje met favoriet voedsel. IKEA is een plek waar ik graag ben, ook als het buiten 30 graden is en mijn kamer geen nieuwe meubels nodig heeft.

Maar vandaag was IKEA zichzelf niet. Een opmerkelijk uiterlijk kenmerk herhaalde zich op menig bezoeker en dan praat ik vooral over de vrouwelijke. Witte shirts op rode huiden, waaroverheen nog een zomerjurkje getrokken werd. Maar ook mannen hadden rood-wit gekleurde lichamen, zo ook mijn broederfiguur, zijn linker zijaanzicht was rood, terwijl zijn rechterkant nog gewoon wit was.

Als ik Twitter moet geloven, en dat doe ik graag, lag half Nederland in de zon. Half Nederland had de zomer in de bol. Ik geniet van de zomer en kan niet wachten op zongebruinde huiden, terwijl ik onder het genot van een hotdog in het Zweedse warenhuis ben.

1 opmerking: